Menu
2024-05-16 09:50:47
3 dk okuma süresi
Depresyon Belirtileri Nedir?

Depresyon Belirtileri Nedir?

Depresyon Belirtileri Nedir?

Depresyon belirtileri ve semptomlarına bakarak siz de kendinizi test edin ve hemen harekete geçin! Öyleyse detaylı test aralığına siz de girin!

 Depresyon süregelen üzüntü, bunaltı ve kapanıklık hallerinin bir açılımıdır. Umutsuz, çaresiz ve düşmüş hisseden birisi depresyon ile cebelleşiyor olabilir. Kişi normalde depresyona girmiş olduğunu fark etmeyebilir. Enerjisinin düşmesi ile gündelik hayattan da geri kalan kişi, son derece sorun dolu bir hayat yaşayabilir.

Bu depresyon süreci kişiden kişiye uzun veya kısa sürmesi ile bilinir. Milyonlarca insanın uğraştığı bu sorun en sık karşılaşılan rahatsızlıklar arasında yerini almaktadır. Depresyon yalnızca üzüntü ve umutsuzluk ile oluşan üzüntü hali değildir.

Depresyon Nedir? Depresyon Belirtileri!

Depresyon ile uğraşan bir kişi yoğun bir çaresizlik, üzüntü ve halsizlik ile karşı karşıya kalır. Fakat bu durumlar yalnızca bu denli kısıtlı değildir. Kişi tüm belirtiler ile yaşayarak gündelik hayattan da oldukça geri kalır. Gündelik hayatta gerçekleştirmesi gereken görev ve sorumlulukları yapmaktan kaçınan ve erteleyen bir hal alır.

Tüm bu sorunlar doğrultusunda keyifsizlik hali de süregelir bir şekilde devamlılığını sürdürür. Sosyal hayattan kopmaya sebep olan bu rahatsızlık doğrultusunda asosyalliğe doğru itilen bir durum söz konusudur. Kişi insanların içinde kalmayı tercih etmeyerek yalnızlığına sarılabilir ve bu da durumları daha da süregelen bir hele getirmekte etkili olur.

Depresyon Belirtileri Nelerdir?

Depresyon çeşitleri de geniş bir yelpazede yer almaktadır. Yaşanan belirtiler ve gözlemlenen semptomlara göre depresyon çeşitleri oluşur. Belirtiler ise her kişiye göre şekillenebileceği gibi belirli maddelerden oluşmakta ve bilinmektedir. İşte belirtiler şu şekildedir:

·         Sürekli bir şekilde süre gele üzgünlük hissi

·         Bırakmayan umutsuzluk

·         Günlük aktiviteleri gerçekleştirmekte zevk kaybı yaşama

·         Uyku esnasına geçişte zorluk yaşama

·         Aşırı veya eksik yeme

·         İştah bozuklukları

·         Suçlu hissiyatına kapılma ve değersiz hissetme

·         Hareket etmede yavaşlık ve konuşmada yavaşlık oluşarak duraksamalar yaşama

·         Yorgun bir vücudun süreklilik kazanması

·         İntihar eğilimi gösterme

·         Karar vermede zorluk yaşama

·         Konsantrasyon bozukluğu ve odaklanamama problemi yaşama

·         Günlük yaşamda ilgisizlik oluşması

Tüm bu depresyon belirtileri kişiden kişiye şekillenirken temelde değişmeyen belirtilerdir. Kişinin günlük hayatını uzun süre durdurmasına neden olabilecek bu belirtiler ile başa çıkmak son derece zordur. Kişi, ilgisizlik ve halsizlik duyacağı için aşırı uyuma belirtisi ile yoğun bir şekilde karşılaşabilir.

Uykudan uyanmak istemem sonucunda hayattan kopma isteği de süregelerek ilerleyen safhalarda intihar eğilimlerinin oluşabileceği ihtimali de unutulmamalıdır. Kişi zorlu süreç içerisinde yakınları ile iletişimini kesmemeli ve yakınlarından sosyal destek almalıdır. Kişilerin gözetiminde de olması ile daha korunaklı bir şekilde bu süreci hasta atlatmış olur. Depresyon ilerlemediği ve belirtileri yüksek derecede yaşamaması durumunda kendi kendine geçecek de bir hastalıktır.

Ağır Depresyon Belirtileri!

Ağır depresyon dendiğinde belirtilerin daha ağır ve yoğun bir şekilde geçeceği düşünülmektedir. Bu rahatsızlıkta belirtilerin kalıcı bir hale gelmesi en temel belirtidir. Depresif ruh halinin daha ağır bir şekilde yaşanması ve tüm görevlerden kaçınmak kişinin yaşamına zarar verir.

Bu zararın ağırlaşan ve yoğunlaşan belirtiler ile artması sonucunda kişi zorluk çekmeye başlar ve bu durum uzun süre devam eder.

Depresyon Tedavisi Nedir?

Depresyon belirtileri ve semptomlarından kurtulmak için tedavi yöntemlerine başvurmak gerekir. Siz de eğer kendinizde bu belirtileri gözlemliyorsanız mutlaka alanında uzman olan bir doktora başvurmanız gerekir.

Psikoterapi yöntemleri tedavi aşamasında kullanılır ardından da ilaç tedavisi kişiye göre uygulanabilir. Doktor duruma göre bir tedavi rutini oluşturmaktadır.