Menu

Panik Atak Testi

Psikolojik Testler

Panik Atak Testi

Ppanik atak geçirip geçirmediğinizi değerlendirmenize yardımcı olan 1995 yılında Bandelow tarafından geliştirilen Panik Atak Testi'nden bahsediyor. Test, sorularla birlikte verilir ve en uygun cevabı seçerek yanıtlamanız gerekmektedir. Testi çözerken son bir haftayı dikkate almanız önerilir.

1)Ne sıklıkta panik atağı geçirdiniz?
2)Geçen hafta içindeki panik ataklarınız ne şiddetteydi?
3)Panik ataklarının her biri genellikle ne kadar sürüyordu?
4)Ataklardan çoğu beklenen atak mıydı (yani korkulan durumlarda ortaya çıkan) yoksa beklenmedik anda (kendiliğinden) mi ortaya çıkıyordu?
5)Geçtiğimiz hafta panik atağı geçireceğiniz veya rahatsız olacağınızdan korkmanız nedeniyle belirli durumlardan kaçındınız mı?
6)Aşağıdaki numaralandırılmış durumların kaçından panik atak yaşama endişesi sebebiyle kaçınırsınız:1. Uçaklar 2. Metro (yer altında) 3. Otobüs, trenler 4. Gemiler 5.Tiyatrolar,sinemalar 6. Süpermarketler 7. Kuyrukta beklemek 8. Konser salonları,Stadyumlar 9. Parti ya da sosyal toplantılar 10. Kalabalıklar 11. Restoranlar 12. Müzeler avlular 13. Asansörler 14. Kapalı yerler (tünel gibi) 15. Sınıflar, konferans salonları 16. Otomobile binmek veya sürmek (ör; trafik sıkışıkken) 17. Geniş salonlar 18. Sokakta yürümek 19. Tarlalar, geniş caddeler, 20. Yüksek yerler 21. Köprülerden geçmek 22. Evden uzaklara gitmek 23. Evde tek başına kalmak
7)Kaçındığınız bu durumlar sizce ne kadar önemliydi?
8)Geçen hafta içinde panik atağı geçirmekten korkunuz oldu mu?
9)Bu “korkudan korkmak” ne kadar şiddetliydi?
10)Geçen hafta içinde panik ataklarınız ya da agorafobinin aile ilişkilerinizde (eş, çocuklar vb) kısıtlanmaya ya da bozulmaya yol açtı mı?
11)Geçen hafta içinde panik ataklarınızın ya da agorafobinizin toplumsal yaşamınız veya boş zamanlarınızı değerlendirmenizde kısıtlamaya ya da bozulmaya (sinemaya veya bir arkadaş toplantısına gidememe gibi) yol açtı mı?
12)Geçen hafta içinde panik ataklarınız ya da agorafobinizin iş veya evdeki sorumluluklarınızı yerine getirmenizde kısıtlanma ya da bozulmaya yol açtı mı?
13)Geçen hafta içinde bunaltı belirtilerinizden ötürü zarar göreceğiniz (örn; kalp krizi geçirmek, yığılıp kalmak ya da yaralanmak) endişesini yaşadınız mı?
14)Doktorunuz sizin çarpıntı, baş dönmesi, karıncalanma, nefes alamama gibi belirtilerinizin ruhsal nedenli olduğunu söylediğinde onun yanlış düşündüğüne inandığınız oldu mu? Gerçek nedenin henüz adı konmamış bedensel bir durum olduğunu düşünür müsünüz?