Borderline Kişilik Bozukluğu Nedir? Tedavi Süreci Nasıldır?
Borderline Kişilik Bozukluğu; ruh halindeki dengesizliklere, dürtüselliklere ve yakın ilişkilerde istikrasızlıklara sebep olan istenmeyen ruhsal sağlık durumudur. devamı…
Pozitif Düşüncenin Günlük Yaşama Etkisi
Gündelik yaşantımızda hayatımızı etkileyen çok fazla etken vardır. Bu etkenler bazen küçük tesadüfler olsa da bazen de küçük bir enerji olabilir. Bu yüzden güne nefretle değil de sevinçle başlamak günümüzü güzelleştirecektir. devamı…
Doğru Tekniklerle Odaklanma
Odaklanma hayatımızın en önemli özelliklerinden biridir. Odaklanma sayesinde akademik başarı kazanıp sağlam bir meslek edinebiliriz. Geleceğimizi daha emin ve doğru kurabiliriz. Sadece akademik olarak da değil sosyal hayatta da odaklanma çok önemlidir. devamı…
Duygusal Zekâ ve Etkileri
Bazı insanlar duygularını görmezden gelip sadece mantığıyla hareket edebilir. Bazıları ise tamamıyla duygularıyla hareket eder. Her ikisi de kötü değildir ama tabii ki hem duyguları yok saymayıp hem de mantıklı kararlar vermek en doğrusu olacaktır. devamı…
Öğrenilmiş Çaresizlik
Herkesin bir şeyi çok istediği, bunun için günlerce, aylarca hatta yıllarca çalıştığı oluyor. Fakat her ne kadar çalışsak da istediğimiz o şeyi elde edemediğimiz çok sık oluyor. devamı…
İlişkilerde Mutluluğun Sırrı: Farkındalık
Bir ilişkiye başlamadan önce ilişkiniz için hazır olmanız çok önemlidir. Bu hem uzun ve mutlu bir ilişki için gereklidir hem de partneriniz için önemlidir. İlişkiye başlamadan önce kendinizi bulmak ve tanımak çok önemlidir. devamı…
Motivasyonu Arttırma Yöntemleri
Gerek iş hayatımızda gerekse okul hayatımızda kendimize bir şeyler katmak çok önemli. Kendimize bir şeyler katmak için düzenli olarak çalışmalı ve kendimiz için sürekli uğraşmalıyız. devamı…
Bipolar Bozukluk Nedir?
Bipolar bozukluk bilinenin aksine oldukça riskli ve ciddi bir hastalıktır. Manik depresif bozukluk olarak da bilinen bu hastalık kişinin ruh halini, enerjisini ve yaşama isteğini etkileyen psikolojik bir hastalıktır. devamı…
Sınav Stresiyle Başa Nasıl Çıkılır?
Sınavlar çocuklarımızı yormakla kalmıyor aynı şekilde de onları strese sokarak gelişimini tehlikeye atıyor. devamı…
Erteleme Hastalığı ile Başa Çıkmak
Procrastination olarak da bilinene erteleme hastalığı; kişinin işini sürekli olarak ertelemesi ve bir türlü başlayamaması olarak tanımlanır devamı…